Ministria e Drejtësisë, Këshilli Gjyqësor i Kosovës dhe Këshilli Prokurorial kanë finalizuar strategjinë e rishikimit funksional të sistemit të drejtësisë.

Ky akt u konsiderua si reforma më e mirëfilltë e sistemit të drejtësisë.

Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi tha se ky plan është pesë vjeçar dhe do t’i shërbejë reformës në drejtësi.

Fjalë të mira për këtë rishikim funksional shprehën edhe Skender Çoçaj nga Keshili Gjyqëso i Kosovës dhe Bahri Hyseni nga Këshilli Prokurorial i Kosovës.