Stuhitë goditën Kroacinë

2 min read

Moti me stuhi ka goditur sot pjesë të Kroacisë, ndërkohë që sonte Drejtoria e Mbrojtjes Civile ka njoftuar se një paralajmërim për fenomene të motit të rrezikshëm ishte lëshuar për Zagrebin, Krapina-Zagorje, Varazhdin, Medjimurje dhe Koprivnica-Krizhevcin.

Gjatë ditës stuhia ka goditur Viroviticën duke bartur kulmet e shtëpive, ndërsa njerëzit kanë ikur për të shpëtuar veten.

Dëshmitarët kanë thënë se dëmet e reja në shtëpitë në afërsi të Petrinja, Sisak dhe Glina vështirë se do të riparohen shpejt.

“Gjithçka po errësohej dhe gjëmonte. Ju nuk e dini nëse është një tërmet apo… E gjithë shtëpia u trondit.”, ka thënë një grua për N1.

Disa vende në Banija kanë mbetur pa energji elektrike dhe shumë rrugë janë mbyllur. Në parkun Petrinja, në vend të shtigjeve – degë të thyera. Në vend të punimeve dhe rinovimeve, skena të stuhive shkatërruese.

Trafiku në Glinë gjithashtu është ndërprerë për shkak të pemëve të shkatërruara, të cilat gjithashtu kanë shkaktuan dëme në vendbanimin e kontejnerëve. Për zjarrfikësit nga rreth 70 ndërhyrje, më të zakonshmet janë në çatitë, ndër të cilat shumë janë riparuar në mënyrë joadekuate pas tërmetit.

Stuhi ka pasur edhe në Istria në orët e pasdite, ndërkohë që fronti i ftohtë sipas meteorologëve do të zgjasë deri të martën.

“Kryesisht era krijoi të gjitha problemet, mbante gjithçka para vetes. Fronti i ftohtë po na afrohet, kjo është arsyeja kryesore. Mund të ketë breshër në vazhdimin e ditës dhe nesër, si dhe në një pjesë të Adriatikut dhe në brendësi ”, ka deklaruar meteorologu Tea Blazheviq.

Të dielën në mbrëmje, Drejtoria e Mbrojtjes Civile ka njoftuar se një paralajmërim për fenomene të motit të rrezikshëm ishte lëshuar për Qarkun Zagreb, Qytetin e Zagrebit, Krapina-Zagorje, Varazhdin, Medjimurje dhe Koprivnica-Krizhevci.

Një sistem stuhie është i theksuar, duke lëvizur në verilindje dhe ka të ngjarë që të ketë breshër dhe erëra të forta. Reshjet e dendura të shiut janë të mundshme në një kohë më të shkurtër.