Të gjitha kamerat janë aktivizuar në qendrat e votimit në Leposaviq

Të gjitha kamerat janë aktivizuar në kohë në qendrat e votimit në Leposaviq, kanë thënë përfaqësuesit e Komisionit Komunal të Zgjedhjeve nga kjo komunë. Ata nuk kanë dhënë informacione për numrin e votuesve deri më tani që kanë votuar pro ose kundër shkarkimit të kryetarit.

18 qendra votimi në Leposaviq janë fuzionuara në tetë.

Zoran Stojanoviq, kryesues i KKZ-se në Leposaviq tha se çdogjë po shkon sipas planit, por pohon se disa qendra të votimit kanë pasur telashe për shkaqe teknike.

“Në këto qendra kemi pasur një vonesë në ardhjen e anëtarëve të këshillave të vendvotimeve në vendvotim. Në Komunën e Leposaviqit ka një pozitë gjeografike me territor shumë të madh me 505 kilometra katror dhe nuk kemi mundur për shkaqe teknike, janë shume shkaqe të vogla, mirëpo kemi arritur shumë shpejt me i hap”, deklaroi ai.

Në orën 11:00 do të publikohen të dhënat e para për daljen e votuesve.

Ndihmësi i kryesuesit të KKZ-së, Selim Mehmeti tha se gjitha kamerat janë aktivizuar me kohë në Leposaviq.

Stojanoviq: Të gjitha kamerat janë aktivizuar në qendrat e votimit në Leposaviq

(Video)

“Komisioni Komunal i Zgjedhjeve e ka mbajtur trajnimin me anëtarët e këshillave të votimit dhe përpos trajnimeve që i kemi bëre kanë dhënë edhe udhëzues se si të përdoret kamera…Ne atë informatë nuk e kemi që nuk janë aktivizuar (kamerat)”, theksoi ai.

Ai shtoi se nuk kanë informacione nëse po vazhdon problemi me energji elektrike në qendrat e votimit në Koshtovë.

“KQZ është duke e bërë të pamundurën që në Kushtovë, përmes donatorit apo në bëjë mënyrë tjetër… nuk e kemi atë informatë (që nuk ka energji elektrikë në Kushtovë), përfundoi ai.

Numri i qytetarëve në Leposaviq me të drejte vote është mbi 13 mijë, në tetë qendra votimi. Partia më e madhe e serbëve në Kosovë, e cila mbështetet nga Beogradi, ka ftuar për bojkot të këtyre zgjedhje. Për shkarkim të kryetarëve duhet të këtë se paku 50 për qind plus një votues me të drejte vote, në secilën nga katër komunat në veri të Kosovës.

Ky votim në katër komunat veriore organizohet bazuar në udhëzimin administrativ te hartuar nga qeveria, për presionit të bashkësisë ndërkombëtare për shpalljen e zgjedhjeve të reja në komunat në veri.

Back to top button