Tesla pushon nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore

Tesla do të pushojë nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore globale të automjeteve elektrike.

Në një memo, të raportuar fillimisht nga faqja e lajmeve Electrek, pronari i Tesla, Elon Musk i tha stafit se nuk kishte asgjë që ai urrente më shumë, “por duhet bërë”.

Prodhuesi më i madh i makinave në botë për nga vlera e tregut kishte 140,473 punonjës në nivel global që nga dhjetori, sipas raportit të tij të fundit vjetor.

BBC ka kërkuar nga Tesla një përgjigje në lidhje me këtë, ndërsa Tesla nuk i është përgjigjur kërkesës së BBC-së për koment.

“Ne kemi bërë një rishikim të plotë të organizatës dhe kemi marrë vendimin e vështirë për të reduktuar numrin tonë të punonjësve me më shumë se 10% globalisht”, thuhet në emailin e Musk.

“Nuk ka asgjë që urrej më shumë, por duhet bërë. Kjo do të na mundësojë të jemi të dobët, inovativë dhe të uritur për ciklin e ardhshëm të fazës së rritjes”, kishte shkruar Tesla.

Një punonjës, Andrew Drew Baglino, shkroi në një postim në X (ish-Twitter) të hënën se kishte marrë “vendimin e vështirë” për t’u larguar nga kompania pas 18 vjetësh./21Media

Back to top button