Tetë teknika të fuqishme që zmbrapsin stresin

A ju shkon mendja ndonjëherë se si të qëndroni të qetë edhe në kaosin e vogël të jetës së përditshme?
Të mësosh se si të rikthehesh te vetja është një aftësi e paçmuar jetësore dhe shumë më pak e ndërlikuar nga sa mund të mendosh.
Ne ju sjellim tetë ide të thjeshta si të gjeni paqen e brendshme në situata që na bëjnë të shqetësuar:
Çlironi mendjen
Çlironi stresin dhe ankthin brenda sekondave: Duke u fokusuar në një objekt specifik, ne stimulojmë aftësinë natyrale të vetë-shërimit.
Merrni frymë
Qetësoni mendjen tuaj duke u fokusuar në frymëmarrjen e thellë dhe të vetëdijshme ose praktikoni panoramën tuaj të preferuar.
Meditimi
Lidhuni me trupin dhe shqisat tuaja duke praktikuar meditimin ose teknikën e skanimit të trupit.
Shkruani
Në ditarin tuaj, shkruani grupin tuaj të mendimeve, çfarëdo që të vjen në mendje së pari, pavarësisht nga forma apo gramatika.
Lëvizja
Çlironi energjinë e ndenjur negative përmes lëvizjes. Vallëzoni, vraponi ose hapni një tapet dhe përshëndetni diellin duke përqendruar vëmendjen tuaj në trupin tuaj.
Zhytuni në ujë
Mund të ecni zbathur në plazh ose në bar dhe të bëni një banjë të pjesshme për këmbët me një grusht të madh kripë.
Pastroni shtëpinë tuaj
Paqëndrueshmëria dhe organizimi i shtëpisë (ose zyrës) tuaj është një mënyrë e thjeshtë për një mendje të qartë dhe mendime të fokusuara.
Dilni
Lidhu me natyrën për të paktën 10 minuta duke përqafuar një pemë ose duke dëgjuar zogjtë në një park lokal ose kopsht botanik.

Back to top button