“The Sunday Times”: Shqipëria mes vendeve më të mira për t’u vizituar në çdo muaj të vitit

Ka një arsye përse janari është muaji kur mendimet tona i kthehen pushimeve dhe arratisjeve, ditët janë të shkurtra dhe të ftohta, dhe vera duket shumë e largët, shkruan Chris Haslam në gazetën britanike “The Sunday Times”.

Por, si do të jenë udhëtimet në vitin 2024? Ekspertët parashikojnë një të nxehtë ekstrem, që do të thotë se zona si Evropa Veriore dhe Balltiku do të kenë një rritje të numrit të turistëve dhe do të ketë rregulla të reja për hyrjen në BE për të përballuar vjeshtën e ardhshme.

Kjo është arsyeja pse ne kemi kërkuar për udhëtimet më të mira për pushimet tuaja këtë vit, në kohën e duhur për të shmangur turmat e vizitorëve.

Shqipëria është renditur mes destinacioneve më të mira për pushime në vitin 2024.

Të ecësh në Shqipërinë e fshehur

Shqipëria nuk e ka arritur ende statusin e zakonshëm, por falë ndërthurjes së saj tërheqëse të tokës befasuese dhe peizazheve detare dhe atraksioneve natyrore të pacënuara kjo nuk do të zgjasë shumë.

Një itinerar i ri nga adhuruesit e ecjeve “Walks Worldwide” zbuloi rrugën e bregut të Jonit në këmbë.

Gjatë një jave, ju mund të udhëtoni gati 40 milje përgjatë shtigjeve përmes Parkut Kombëtar të Llogarasë, ku ndërthuren pyjet me pisha dhe malet bregdetare me fshatrat dhe plazhet e largëta të arritshme vetëm nga këmbësorët. Nuk është as shumë e kushtueshme.

Ecja më e gjatë e ditës është vetëm shtatë milje, dhe bagazhet tuaja mund t’i lini në një hotel tjetër.

Back to top button