Turqi: Zjarri rreth Antalisë me viktima!

1 min read

Skena të tmerrshme në Turqi, njerëz dhe kafshë pësojnë në zjarr

Të paktën katër persona vdiqen, dhe më shumë se dhjetë të tjerë janë në spitale si pasojë e zjarrit në pyll dhe që era ndikoi që zjarri t i kaploi edhe ndërtesat e vendpushimit të Managua, afër Antalisë në jug të Turqisë. Zjarri preku gjithashtu Marmaris, në të cilin një person vdiq.
Autoritetet evakuuan 18 fshatra në zonën turistike të Antalisë, ndërsa 16 fshatra të tjerë u evakuuan në krahinat fqinje te Adana dhe Mersin.

Shërbimi i urgjencës beri te ditur se 122 persona u prekën nga zjarri dhe se 58 personave iu dha ndihma mjekësore.

Gjithashtu thuhet se një aeroplan zjarrfikës, 19 helikopterë, rreth 250 automjete dhe 960 persona janë pjesë e përpjekjes për shuarjen e zjarrit./21Media