Ukraina lidhet me rrjetin kryesor evropian të energjisë elektrike

Ukraina është e lidhur me rrjetin kryesor evropian për energjinë elektrike, duke e ndihmuar atë të luftojë ndërprerjet e energjisë të shkaktuara nga sulmet ruse.
Fuqia po rrjedh nga Ukraina në BE dhe anasjelltas, përmes Rrjetit Evropian Kontinental, tha presidenti Volodymyr Zelensky në një postim në Twitter.
Zelensky tha se ishte mirënjohës për zyrtarët e lartë të BE-së që bënë ndryshimin.
Presidentja e Komisionit të BE-së, Ursula Von der Leyen tha se masa do të mbajë dritat dhe shtëpitë të ngrohta në këto kohë të errëta.
“Në këtë fushë, Ukraina është tani pjesë e Evropës”, tha komisioneri i BE-së për Energjinë, Kadri Simson.
Moldavia, e cila kufizohet me Ukrainën, ka pasur gjithashtu sinkronizimin e energjisë elektrike me rrjetin evropian./21Media

Back to top button