UNICEF, gati të sjellë ndihma nëse ka një armëpushim mes Hamasit dhe Izraelit

Toby Fricker nga UNICEF thotë se agjencia do të mirëpriste një marrëveshje armëpushimi midis Hamasit dhe Izraelit që lejon lirimin e pengjeve.

Megjithëse detajet e marrëveshjes së raportuar janë të paqarta për momentin, një zyrtar i Hamasit i tha Al Jazeera-s se negociatat kanë qenë të përqendruara rreth asaj se sa do të zgjasin dërgesat e ndihmave në Gaza dhe shkëmbimi i të burgosurve dhe pengjeve.

Fricker i tha BBC-së: “Nëse ka një armëpushim të menjëhershëm humanitar për të cilin UNICEF dhe shumë të tjerë e kanë kërkuar, atëherë po, atëherë ne duhet t’i sjellim furnizimet sa më shpejt që të mundemi dhe t’i çojmë tek strehimoret, për t’i çuar te njerëzit kudo që janë brenda Rripit të Gazës, kudo që kanë nevojë, gjë që është pothuajse kudo.

Fricker tha se ndihma do të ishte jetike për sa i përket shpëtimit të jetëve dhe parandalimit të “një katastrofe tjetër”, të shpërthimit të sëmundjeve gjatë dimrit.

Back to top button