Universiteti shtetëror i Floridas shkruan për këngëtaren kosovare

Universiteti Shtetëror i Floridas (FSU) ka shkruar për këngëtaren Adelina Emini, e cila është duke studiuar në këtë universitet në studime për post doktoraturë në fushën ekonomike të marketingut.
Siç njofton ky universitet Adelina është studentja e parë nga Kosova që studion në FSU.
“Nga Kosova në Universitetin Shtetëror të Floridës! Takohuni me kandidaten për Ph.D Adelina Emini nga Universiteti i Prishtinës! Ajo është në fazën finale të tezës së saj për Ph.D në marketing. Adelina ka për mentor Dr. Ruby Lee, teksa ka shkëmbyer me ne përvojën e saj të punës dhe ka folur më shumë për vendin e saj me studentët. Ajo është studentja e parë nga Kosova që studion në FSU. Jemi shumë të emocionuar që e kemi këtu dhe që ajo të ndajë njohuritë e saj me studentët.”, thuhet në prezantimin e këtij universiteti.
Ndërkohë, është treguar edhe për punën e saj që bënë në Kosovë në kuadër të televizionit publik.
“Adelina është bashkëthemeluese e Akademisë së Lidershipit dhe Diplomacisë në Prishtinë, Kosovë, një OJQ që përpiqet të fuqizojë gratë dhe vajzat në Kosovë duke rritur aftësitë dhe aftësitë e tyre vendimmarrëse dhe duke rritur besimin e tyre në aftësinë e tyre për t’u përfshirë në biznes. dhe politikës. Prandaj, ndërsa ajo është këtu, ajo do të punojë gjithashtu me Qendrën e Shtetit të Floridës për Avancimin e të Drejtave të Njeriut në fushatën e tyre në mediat sociale. Jashtë fuqisë punëtore, Adelina ka edhe një karrierë të suksesshme në muzikë.”, thueht ndër tjerash.
Ndërsa në prezantimin e saj për FSU Adelina Emini ka përmendur Kosovën
“Kur i kërkuam Adelinës pak më shumë për të dhe për kohën në FSU, ajo tha; “Duke ardhur nga Kosova, vendi më i ri në Evropë, jam i emocionuar të ndaj me kolegët e mi të diplomuar dhe studentë universitarë, si dhe me profesorët e mi të respektuar dhe stafin e mrekullueshëm, për kulturën e pasur të Kosovës, historinë e saj, sfidat e saj dhe veçanërisht për atë të shkëlqyer. e ardhmja.””, citohet të ketë thënë ajo./21Media

Back to top button