Ushqimi më i mirë për trurin

Humbja e lehtë e kujtesës është një pasojë normale e plakjes. Truri, ashtu si lëkura, por edhe të gjitha organet e tjera, plaket.
Ju mund të habiteni kur papritur në të dyzetat nuk mund të mbani mend disa detaje. Por mos kini frikë, është normale. Në fakt, kujtesa jonë është në maksimumin e saj në të njëzetat, dhe pas kësaj ajo ngadalë bie. Zakonisht, njerëzit në të dyzetat e hershme vërejnë ndryshimet e para në kujtesën e tyre.
Lajmi i mirë është se plakja e trurit mund të vonohet me ndryshime në dietë. Ndryshimi më i rëndësishëm që mund të bëni? Përfshini lëndë ushqyese si acidet yndyrore omega-3 në dietën tuaj.
Acidet yndyrore omega-3 janë lëndët ushqyese më të mira për shëndetin e trurit, pikërisht për këtë arsye peshku i yndyrshëm është ushqimi më i mirë për parandalimin e humbjes së kujtesës.
Salmoni, skumbri, toni dhe harenga kanë nivelet më të larta të acideve yndyrore omega-3 ndër ushqimet natyrale. Kjo është pikërisht arsyeja pse ekspertët sugjerojnë përfshirjen e tyre në dietën tuaj për një shëndet më të mirë të trurit.
Peshku i yndyrshëm dhe truri
Po, peshku me vaj është ushqimi më i mirë për parandalimin e humbjes së kujtesës për shkak të acideve yndyrore omega-3.
Megjithatë, përfitimet e acideve yndyrore omega-3 nuk ndalen vetëm me trurin. Janë këto lloj yndyrash që lidhen me uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, ndihmojnë në ruajtjen e niveleve të triglicerideve (yndyra në gjak) dhe mund të reduktojnë simptomat e artritit.
Pra, si ndihmojnë acidet yndyrore omega-3 në parandalimin e humbjes së kujtesës? Në fakt, truri juaj përmban shumë qeliza yndyrore, dhe shumë prej tyre janë bërë pikërisht nga acidet yndyrore omega-3, që do të thotë se ato ndihmojnë në ruajtjen e trurit duke ndërtuar qeliza, gjë që është thelbësore për shëndetin kognitiv, kujtesën dhe trurin në funksion në përgjithësi.
Po kështu, studime të shumta kanë treguar se acidet yndyrore omega-3 mund të ndihmojnë në parandalimin e demencës dhe Alzheimerit, të dyja sëmundje të lidhura me plakjen e trurit dhe humbjen e kujtesës.

Back to top button