Veprat e Constable dhe Monet për herë të parë në gjithë Britaninë

1 min read

Galeria Kombëtare do të dërgojë disa nga kryeveprat e saj në MB për 200 vjetorin e saj.

12 vepra arti të famshme, duke përfshirë The Hay Wain të Constable, Venus and Mars të Botticelli dhe The Umbrellas të Renoir, udhëtojnë nëpër MB.

Ekspozita të njëkohshme do të hapen më 10 maj 2024 në 12 institucione, duke vendosur më shumë se gjysmën e popullsisë brenda një ore nga një prej kryeveprave.

Disa nga pikturat nuk janë huazuar kurrë më parë nga galeria.

Planet 95 milionë funte për 200 vjetorin përfshijnë gjithashtu një shfaqje të suksesshme të Van Gogh, krijimin e një galerie të re digjitale për ta bërë koleksionin të aksesueshëm në të gjithë botën, një udhëtim rrugor në Mbretërinë e Bashkuar me punëtori arti dhe një rinovim të sitit të Galerisë Kombëtare në sheshin Trafalgar të Londrës.

Artisti fitues i çmimit Turner, Jeremy Deller, është ngarkuar të krijojë një vepër që feston 200 vjet të artit publik.

Do të ketë gjithashtu një njoftim “surprizë” më afër 200 vjetorit në lidhje me një nga veprat më të famshme të Galerisë Kombëtare, Luledielli të Van Gogut./21Media