Zyrtarët doganorë kanë zbuluar rreth 2 kilogramë kokainë

Zyrtarët doganorë kanë zbuluar rreth 2 kilogramë kokainë

Në Aeroportin e Shkupit, Drejtoria Doganore në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme, ka parandaluar tentimin për kontrabandim të lëndëve narkotike.

“Më 5.12.2018 rreth orës 20:30 me fluturim nga Cyrih, në hyrje të Maqedonisë është kontrolluar në mënyrë të detajuar një shtetas i Venezuelës. Në bagazhin e tij janë gjetur rreth 2 kilogramë materie e bardhë, e cila gjatë testit ka rezultuar të jetë “cocaine hydrochloride””, thonë nga Drejtoria e Doganave.

Ata shtojnë se pas marrjes së rastit nga ana e Inspektorëve të Departamentit të Hetimeve dhe me urdhër të prokurorit publik, kokaina është dorëzuar për hetime.

Vlera e drogës së konfiskuar në tregun e zi në Maqedoni arrin vlerën e 140 mijë eurove, ndërsa në shitje me pakicë do të arrinte vlerën deri 570 mijë euro.

Drejtoria Doganore kundër të dyshuarit ka ngritur padi penale për veprën “posedim dhe lëshim në treg të lëndëve narkotike”.