Zyra Federale e Shëndetësisë në Zvicër ka publikuar të dhëna të reja në lidhje me rrezikshmërinë e vendeve nga COVID-19.

Sipas raportimit të gazetës zvicerane blick.ch, Kosova nga data 6 maj nuk do të figurojë në listat e vendeve me rrezikshmëri të lartë.

Kushdo që hyn nga një zonë rreziku duhet të jetë të tregojë testin negativ PCR, edhe nëse hyrja bëhet në mënyrë tokësor.

Testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 72 orë. Pas hyrjes në Zvicër , vlen obligimi i njëjtë për karantinim 10 ditore.

Sipas rregullave karantina mund të ndërpritet nëse ka një test negativ.

Ka përjashtime për udhëtarët ndërkufitar.

Kushdo që mbërrin me aeroplan duhet të jetë gjithmonë në gjendje të tregojë testin PCR, njofton Blick.Ch.

Lista plotë e vendeve që largohen nga lista e karantinimit:

– Austria;

-Italia;

-Armenia;

-Bosnja dhe Hercegovina;

Bullgaria;

Greqia;

Jordania;

Kosova;

Libani;

Mali i Zi;

Maqedonia e Veriut;

San Marino;

Çekia;

Ukraina.