“Kërkesa jonë është që të hiqet i gjithë homologimi"

“Kërkesa jonë është që të hiqet i gjithë homologimi”

Hekuran Murati, iniciues i mbledhjes së nënshkrimeve për heqjen e homologimit të automjeteve, sot ka dorëzuar mbi 10 mijë nënshkrime në lidhje me këtë çështje në Kuvendin e Kosovës.

Murati, pas dorëzimit të nënshkrimeve, tha se me një shtet si ky i yni, që nuk kujdeset për qytetarët e saj, është dashur Bashkimi Evropian dhe Ambasada Amerikane që të reagojnë për heqjen e monopolit për homologim.

“Kërkesa jonë është që të hiqet i gjithë homologimi sepse është një plaçkë prej 100 euro, ngase këtë ka mundur ta bëjë Dogana e Kosovës”, tha Murati.

Për procedurat tjera të këtij peticioni, Murati tha se tash e tutje duhet që gjashtë deputetë ta çojnë këtë proces tutje për ndryshimet ligjore.

Sipas tij, për heqjen e kësaj plaçkë tashmë është në dorën e deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

Periudha e nënshkrimit të peticionit online ka zgjatur tri javë.