58 punëkërkues fillojnë shkollimin profesional për "Përkujdesje ndaj të moshuarve”

58 punëkërkues fillojnë shkollimin profesional për “Përkujdesje ndaj të moshuarve”

Sot mbahet konferenca përmbyllëse e Agjencionit të Përkrahjes së Punësimit në Kosovë me 58 punëkërkuesit kosovarë.

Takimi përmbyllës me 58 punëkërkuesit kosovarë, të cilët pas përgatitjes se tyre 10 muajshe, në fillim të shtatorit do të fillojnë shkollimin dhe aftësimin trevjeçar profesional në profesionin “Përkujdesje ndaj të moshuarve” në Gjermani.

Shkollimi dhe aftësimi trevjeçar profesional do të realizohet në kuadër të projektit “Migrimi legal i qytetarëve të Kosovës në kuadër të Arsimit dhe Aftësimit Profesional në Gjermani”.

Në takim do të marrin pjesë ambasadorja e Ambasadës Gjermane në Kosovë, Angelika Viets, përfaqësues të Shoqërisë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar – GIZ, bashkëpunëtori ndërkombëtar i Diakonisë, Johannes Flothow si dhe përfaqësues të institucioneve tjera të rëndësishme vendore dhe ndërkombëtare.