Tesla hap karikuesit e saj edhe për makina të tjera elektrike

Tesla po hap rrjetet e saj të karikimit për makina të tjera elektrike për herë të parë.
Kompania ka më shumë se 25,000 lokacione “superngarkues”, duke e bërë atë rrjetin më të madh të karikimit në botë.
Skema e saj pilot do të fillojë me 10 lokacione në Holandë si pjesë e shtytjes së kompanisë për të marrë në qarkullim automjetet elektrike.
Prodhuesi i makinave, në pronësi të Elon Musk, shpreson që përfundimisht të zgjerojë skemën “në mbarë botën”, transmeton rtv21.tv.
“Ka qenë gjithmonë ambicia jonë që të hapim rrjetin për automjetet elektrike jo-Tesla (automjetet elektrike) dhe duke e bërë këtë, të inkurajojmë më shumë shoferë të lëvizin me energji elektrike”, tha një zëdhënës i Tesla.
Karikuesit do të funksionojnë me çdo makinë elektrike që ka një port të sistemit të karikimit të kombinuar.
Sisteme të tilla përdoren nga prodhuesit globalë, duke përfshirë BMW, prodhuesin e Mercedes-Benz Daimler, Ford dhe grupin Volkswagen.
Kompania shiti 241,391 makina Tesla në tremujorin e tretë të vitit 2021, gjë që e ndihmoi atë të arrinte një vlerë tregu prej 1 trilion dollarë këtë javë.
Ajo u bë firma e pestë e tillë që arriti këtë. Vetëm Apple, Microsoft, Amazon dhe pronari i Google Alphabet e kishin arritur më parë këtë arritje historike./21Media

Back to top button