14 simptomat e Lisë së Majmunëve që nuk duhet t’i injoroni

Studiuesit publikuan një punim këtë javë që detajonte rastet e shtatë personave të infektuar me Linë e Majmunëve në Mbretërinë e Bashkuar midis viteve 2018 dhe 2021.
U rezultua se skuqja ishte prezente te çdo i infektuar.
Këto raporte, së bashku me listën e simptomave të përpiluara ndihmojnë në krijimin e një tabloje se si paraqitet lija e majmunëve.
Shenjat mund të përfshijnë:
1.Ethet
2. Dhimbje koke
3. Dhimbje muskulore
4. Dhimbje shpine
5. Të dridhura
6. Lodhje
7. Djersitje natën
8. Simptoma të ngjashme me të ftohuren, si kongjestion dhe rrjedhje hundësh
9. Nyjet limfatike të fryra
10. Ijë i fryrë
11. Skuqje
Komplikimet e sëmundjes janë dokumentuar si:
12. Humor i ulët
13. Dhimbje të forta
14. Konjuktiviti /21Media

Back to top button