20 fëmijë të vdekur nga zjarri në një konvikt

Të paktën 20 fëmijë kanë vdekur në qytetin qendror të minierave në Mahdia të Guyanese.

Zjarri shpërtheu pak pas mesnatës të hënën, duke përfshirë një konvikt të shkollës së mesme dhe duke bllokuar studentët.

Shërbimet e urgjencës po përpiqen të ndalin zjarrin për shkak të kushteve të këqija të motit, ka thënë qeveria.

Disa persona të tjerë janë plagosur dhe disa po përgatiten për evakuim drejt kryeqytetit, Georgetown, ku është ngritur një qendër speciale.

“Kjo është një fatkeqësi e madhe. Është e tmerrshme, është e dhimbshme”, tha presidenti i Guyanezit, Irfaan Ali.

Ali u citua nga AFP të ketë thënë se si ekipet mjekësore të stacionuara në aeroport, dy spitalet kryesore të Georgetown do të përgatiten “në mënyrë që secilit fëmijë që kërkon vëmendje t’i jepet mundësia më e mirë e mundshme për të marrë vëmendjen e nevojshme”.

Ministri i Punëve të Brendshme, Robeson Benn është në vendin e ngjarjes dhe kryeministri dhe zyrtarët e tjerë kanë shkuar atje.

“Është me zemër të rëndë dhe dhimbje që Kabineti po informohet dhe po mbahet i përditësuar për një zjarr të tmerrshëm në konviktin në Mahdia. Po bëhen të gjitha përpjekjet për të pasur një përgjigje të plotë të mbështetur nga evakuimi mjekësor”, ka thënë Departamenti i Qeverisë për Publikun.

Guajana ndodhet midis Venezuelës dhe Surinamit në bregun verior të Amerikës së Jugut.

Back to top button