Akullorja më e shtrenjtë në botë

Mbani duart tuaja të qëndrueshme: një lugë e kësaj kënaqësie të hollë ndoshta do të kushtojë më shumë se e gjithë akullorja që keni ngrënë gjatë verërave të shumta.

Një kompani japoneze akulloresh mblodhi disa nga përbërësit më të rrallë në botë për të krijuar një aromë akulloreje që kushton 6 mijë e 696 dollarë për racion.

Rekordet Botërore Guinness njoftuan se marka japoneze Cellato fitoi rekordin për akulloren më të shtrenjtë në botë me shijen e saj të re, të quajtur Byakuya “nata e bardhë” në japonisht.

Përbërësit e ushqimit të kushtueshëm përfshijnë një tartuf të bardhë të rrallë të rritur në Alba të Italisë, që kushton rreth 6,905 dollarë për një shërbim. Akullorja mbulohet me një gjethe ari të ngrënshme, dy lloje djathi dhe “Sakekasu”, një përbërës i ngjashëm me pastë që rrjedh nga procesi i bërjes së sake.

Cellato e zhvilloi shijen me Tadayoshi Yamada, shefin e kuzhinës në restorantin Osaka RiVi. Kompania tha se kërkonte të kombinonte shijet evropiane dhe japoneze në diçka unike.

“Na u deshën më shumë se 1.5 vjet për t’u zhvilluar, me shumë prova dhe gabime për të përfituar shijen e duhur. Arritja e një titulli të rekordeve botërore Guinness e bëri të gjithë përpjekjen të vlejë”, tha një përfaqësues i Cellato për Guinness World Records.

Kompania tha se misioni i saj nuk është vetëm të bëjë ëmbëlsira të shtrenjta, por të krijojë një aventurë kulinare që bashkon përbërësit evropianë dhe ushqimet tradicionale japoneze./21Media 

Back to top button