44 pacientë me Covid-19 janë në kujdes intensiv

1 min read

Në spitalet e Kosovës janë duke u trajtuar 675 pacientë të infektuar me Covid-19.

Prej tyre, 44 janë në kujdes intensiv, ndërsa 540 janë duke u trajtuar me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 87 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 51 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 37 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 58 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 22 pacientë:
Klinika e Gjinekologjisë, 6 pacientë
Klinika e Pediatrisë, 4 pacienë
Spitali i Prizrenit, 78 pacientë
Spitali i Gjakovës, 59 pacientë
Spitali i Pejës, 122 pacientë
Spitali i Gjilanit, 55 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 12 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 35 pacientë
Spitali i Ferizajt, 49 pacientë.

Që nga fillimi i pandemisë në mars të vitit të kaluar, në Kosovë janë konfirmuar mbi 158, 000 raste me koronavirus. Prej tyre, 2,859 pacientë kanë vdekur./21Media