Reagojnë tifozët e Juventusit: Edhe më keq se në 2006-tën

Grupet e tifozëve “Juventus Ultras” kanë fajësuar hapur presidentin Andrea Agnelli dhe administratën e tij për dënimin me 15 pikë në Serie A.
“Bianconerëve” u penalizuan me 15 pikë pasi një hetim gjeti prova se klubi me dashje rriti tarifat e transferimeve për të rritur fitimet e tyre kapitale dhe për të ndihmuar në balancimin e rezervave financiare.
Ky mund të ishte vetëm fillimi, pasi raportohet se nën hetim janë edhe disa çështje të tjera që kanë të bëjnë me pagesën e pretenduar të pagave të lojtarëve pa i dokumentuar ato.
Ndërsa disa tifozë të Juventusit po protestojnë kundër vendimit për të ndëshkuar vetëm këtë klub, tre nga grupet kryesore ultras u bashkuan për të lëshuar një deklaratë duke pasur një qasje shumë më ndryshe.
“Këtë herë është më keq se 2006. Atë herë, ne ishim vërtet të pafajshëm dhe ajo që ndodhi erdhi nga nevoja e një entiteti për të ndërprerë dominimin sportiv që po bëhej i turpshëm për të gjithë,” shkruajnë grupet Drughi, Nab dhe Viking në Curva. Faqja e Sud Juventus në Facebook.
“Kjo nuk është situata sot. Sot ne paguajmë sepse këto krijesa të neveritshme në kabinën e drejtorit e trajtuan fanellën tonë si një objekt pa shpirt.”, thuhet tutje në reagimin e tyre.
Grupet ultras kanë qenë gjithmonë në luftë të hapur me Agnellin dhe bordin e tij drejtues, dhe në të vërtetë në këtë deklaratë ata pretendojnë se problemet nisën me ndërtimin e stadiumit të duke thënë që “ai nuk është ndërtuar për të qenë shtëpia jonë, por krijoni një vend ku klientët mund të bëjnë vizita të shpejta, të gatshëm për të shpenzuar shuma të paimagjinueshme për vizitat e tyre.”
Deklarata akuzon gjithashtu drejtorët aktualë se pranuan dënimin ashtu siç bënë degradimin në Serie B në vitin 2006, në mënyrë që të mund t’ia shesin klubin dikujt tjetër.

Back to top button