Profesori Përparim Gruda, ka deklaruar se Shqipëria mund të jetë garantuese për lirimin me kusht të ish-presidentit Hashim Thaçi dhe të tjerëve, të akuzuar nga Gjykata Speciale.

Sipas tij, nëse një shtet e siguron Gjykatën se i akuzuari do të vijë në Kosovë, do të banojë në adresë të caktuar, nuk do të ketë kontakt me njerëzit që mund të jenë dëshmitarë, nuk do të dëmtojë provat dhe nuk do të ikë nga gjykimi, atëherë plotësohen kushtet për të mos qëndruar në paraburgim.

Gruda ka theksuar se Gjykata e ka të mundshme me garantua vetë./21Media