Bujqit kërkojnë mbrojtjen e prodhimeve vendore dhe çmim adekuat

Bujqit kërkojnë mbrojtjen e prodhimeve vendore dhe çmim adekuat

Këtë vit në komunën e Rahovecit janë të mbjella qindra hektarë me patate dhe qepë. Por çmimi i ulët dhe mungesa e tregut për shitje, ka lënë prodhimet pa i grumbulluar. Bujqit kërkojnë mbrojtjen e prodhimeve vendore dhe sigurimin e tregut për shitje. Aktualisht bereqet ka me bollëk, por nuk kanë treg dhe janë bllokuar. Çmimi për një kilogram patate është 0.8 cent, kurse ne Prishtinë një kilogram patate shitet 30 cent. Reportazh i Bahtir CAKOLLIT./21Media