Ajri jo i shëndetshëm në Prishtinë, IKSHPK këshillon qytetarët të qëndrojnë brenda

Gjendja e ajrit është përkeqësuar sonte në Prishtinë, pasi cilësia e tij ka rënë nën nivelin e shëndetshëm për qytetarët.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës përmes një postimi në Facebook u ka bërë thirrje qytetarëve të reduktojnë daljet jashtë në momentet kur ndotja është më e lartë.

“Ajri jo i shëndoshë sonte në Prishtinë. Të reduktohen daljet në qytet dhe në vendet me ajër të ndotur, sidomos në mëngjes dhe mbrëmje, e sidomos personat që kanë sëmundje kronike të sistemit kardiovaskular dhe respirator, fëmijët dhe shtatzënat”, shkruan IKSHPK.

Back to top button