Alarm për bomba në të gjithë Beogradin

Pas raportimeve kërcënuese për eksploziv të vendosur në shkollat fillore të Beogradit, erdhi një kërcënim i ri – bomba u vendosën në urat në Beograd, qendrat tregtare, kopshtin zoologjik, restorantet, stacionin e trenit, raportojnë mediat serbe.
Siç thuhet, ndër lokacionet janë Ura e Brankos, Ura e Gazelës, Ura e Re Hekurudhore, Ura e Adës, Ura e Pançevës, Muzeu Kombëtar, Delta City, Qendra Tregtare Zmaj, Ada Mall, Qendra Tregtare Stadion, Qendra Tregtare Konjarnik, Kopshti Zoologjik i Beogradit, Public Akuariumi dhe Tropicariumi, McDonald’s Bežanija Hair (Aviacioni Partizan, Beograd), Aeroporti Evrodom i Beogradit, Stacioni Qendror i Beogradit, Shtëpia e Presidentit, Këshilli i Qytetit, çdo termocentral, çdo objekt për pastrimin e ujit, Ambasada ruse.
Nënkryetari i Komunës së Beogradit, Goran Vesiq, ka deklaruar se ka mbërritur raporti se në të gjitha ujësjellësit janë vendosur bomba, transmeton Novosti.
Në adresën e Qendrës Tregtare “Stadion” në Beograd është raportuar për një bombë të vendosur, ku është caktuar ndeshja mes futbollistëve të Vozhdocit dhe Partizanit në Superligën e Serbisë.
Prokuroria e Lartë Publike në Beograd ka njoftuar se po punohet intensivisht për zbulimin e autorëve të veprave kriminale lidhur me raportimet e rreme për bomba që arrijnë çdo ditë në një numër të madh adresash në Beograd dhe qytete të tjera anembanë Serbisë.
Anëtarët e MPB-së në bashkëpunim me Prokurorinë për Krim të Organizuar dhe Prokurorinë e Lartë Publike në Beograd janë duke i hetuar intensivisht këto raste dhe është përfshirë edhe Departamenti Special për Krimet e Teknologjisë së Lartë të Prokurorisë së Lartë Publike.
Siç thuhet, për shkak të numrit të madh të raportimeve për bomba, të gjitha kapacitetet në dispozicion të njësive kundër-diversionuese të MPB-së janë angazhuar në inspektimin e objekteve dhe institucioneve në të cilat janë dërguar raportet, të gjitha të rreme dhe të rreme dhe qytetarët.
Më herët, raportimi për bomba ka mbërritur në 21 shkolla fillore, para fillimit të turnit të pasdites./21Media

Back to top button