Ambasada e SHBA-së deputetëve: Miratoni demarkacionin

Ambasada beson se vija e kufirit është e shënuar në mënyrë korrekte

Ambasada e SHBA-së ka rekomanduar Qeverinë e Kosovës që marrëveshjen për shënimin e kufirit me Malin e Zi ta dërgojë sërish për ratifikim në Kuvendin e Kosovës dhe deputetët ta ratifikojnë atë pa asnjë vonesë.

Kjo ambasadë, nëpërmjet një komunikate kanë shprehur bindjen se pas shqyrtimit të konsiderueshëm nga ekspertët e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, se vija e shënimit të kufirit e caktuar me marrëveshje është e shënuar në mënyrë korrekte.

“Ka ardhur koha t’iu jepen fund argumenteve dhe mospajtimeve që vetëm po e lëndojnë Kosovën, dëmtojnë kredibilitetin e Kosovës jashtë vendit dhe pengojnë mundësinë që qytetarët e Kosovës të udhëtojnë lirshëm. Kjo marrëveshje paraqet shënim të mirë, të saktë dhe të drejtë të kufirit ndërmjet dy vendeve fqinje shumë miqësore.  E nxisim qeverinë që menjëherë ta dërgojë sërish instrumentin e ratifikimit në Kuvendin e Kosovës dhe deputetët ta ratifikojnë atë pa asnjë vonesë.  Ka ardhur koha t’i jepet fund pengesave politike të Republikës së Kosovës ashtu që Kuvendi dhe Qeveria të fillojnë të shënojnë përparim në çështjet tjera jetike në të mirë të qytetarëve të Kosovës”, thuhet në komunikatë./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button