Ambasada gjermane njofton se ka ndryshuar aplikimin për termin dhe vizë

Ambasada gjermanë në Kosovë ka njoftuar se do të bëjë një ndryshim në lidhje me terminet për vizë.
Sipas njoftimit në Facebook, për të qenë në gjendje që të ofrohen më shumë data dhe më pak pritje për terminet e vizës Schengen, Ambasada gjermane do të jetë e hapur për aplikime për vizë Schengen nga mesi i shtatorit.
“Për të ofruar më shumë termine dhe kohë pritjeje dukshëm më të shkurtra për terminet për vizë Schengen, Ambasada Gjermane në Prishtinë do të jetë e hapur për aplikime për vizë Schengen nga mesi i shtatorit do të punojë së bashku me një anëtar të Zyrës së Jashtme në Berlin, ofrues i kontraktuar i shërbimeve të porositura. Ky bashkëpunim tashmë është dëshmuar në disa vende të tjera” thuhet në njoftim.
Çfarë po ndryshon për aplikantët?
“Më pas, ofruesi i shërbimit do t’ju ndihmojë në dorëzimin e aplikimit tuaj për vizë Schengen dhe do t’i dërgojë dokumentet tuaja në Ambasadën Gjermane në Prishtinë, ku aplikacioni do të vazhdojë të shqyrtohet dhe të vendoset. Ofruesi i shërbimit do të mundësojë një takim dukshëm më të shpejtë dhe më pak kohë pritjeje dhe do të ofrojë shërbimet e tij me një tarifë shërbimi nga 30 deri në 40 euro. Përveç kësaj, ofruesi i shërbimit do të ofrojë shërbime të tjera (p.sh. marrja e një fotografie pasaporte biometrike, shërbimi VIP në një mjedis komod, etj.)”, bëhet e ditur në njoftim.
Kur fillon?
“Datat e aplikimit nga mesi i shtatorit, ju mund të rezervoni online nga korriku në faqen e internetit të ofruesit të shërbimit, informacione më të detajuara rreth procedurës dhe lidhja në faqen e internetit të ofruesit të shërbimit do të jenë të disponueshme në javët e ardhshme dhe do të publikohen në faqen tonë të internetit: www.prishtinë.diplo.de/visa.
Deri në fillim të shtatorit, aplikimi duhet të dorëzohet direkt në Ambasadë. Ju lutemi vini re se datat për të aplikuar për vizë Shengen në Ambasadë për fazën e tranzicionit janë tashmë të rezervuara në masë të madhe. Për sa kohë që datat e anuluara bëhen të disponueshme me një njoftim të shkurtër, ato, si deri tani, mund të rezervohen vetëm përmes sistemit të caktimit të ambasadës”, shkruhet më tej.
Njoftim: Viza Schengen daton nga shtatori përmes një ofruesi të jashtëm shërbimi
“Për të qenë në gjendje të ofrojë më shumë kushte dhe të shkurtojë ndjeshëm kohën e pritjes për datat e aplikimit për vizë Shengen, Ambasada e Republikës së Gjermanisë në Prishtinë do të bashkëpunojë me një ofrues të jashtëm shërbimi, të punësuar nga ministrat nga mesi i shtatorit. Ky lloj bashkëpunimi tashmë ka dhënë rezultate në disa vende të tjera”, thuhet më tej./21Media

Back to top button