Dy nga tri sulmet që ndodhën në Londër u shpallën si sulme terroriste

Dy nga tri sulmet që ndodhën në Londër u shpallën si sulme terroriste

Ambasada e Kosovës në Londër, është mobilizuar pas sulmeve që ndodhën në Londër. Ambasador i Kosovës në Britani të Madhe, Lirim Greicevci për Magazina.al ka thënë se ende nuk ka informata nëse ndonjë shtetas i Kosovës është pjesë e incidenteve.

Ambasadori Greiçevci ka thënë se Ambasada e Kosovës në Londër ka lëshuar në dispozicion numrin emergjent për shtetasit kosovarë, +447961064763 dhe ka njoftuar se sulmet në London Bridge dhe Borough Market janë shpallur zyrtarisht si sulme terroriste.

Ndryshe, në Londër ndodhën tri incidente, si pasojë e së cilave u raportua se më shumë se një person e humbi jetën, 20 u lënduan, 5 u tajtuan nga emergjenca dhe 7 të tjerë u therrën me thika.