Banka Botërore: Rritja e ekonomisë së Maqedonisë 4,6%, inflacioni 2,4%

1 min read

Rritja e ekonomisë së Maqedonisë këtë vit do të jetë 4,6 për qind, ndërsa inflacioni 2,4 për qind, me tendencë të stabilizimit, thuhet në raportin e fundit të Bankës Botërore.

Siç u tha në prezantimin e sotëm online, pavarësisht rimëkëmbjes ekonomike, ka ende rreziqe, kryesisht për shkak të ritmit të ngadalshëm të vaksinimit në vend. Projeksioni i rritjes është 4.6% për vitin 2021, shumë më i lartë se projeksionet e pranverës. Këto pikëpamje pozitive edhe më tej kanë rreziqe negative si rezultat i ritmit të ngadalshëm të imunizimit dhe zinxhirëve të furnizimit jostabil, pasi kushtet e financimit fillojnë të forcohen,” tha drejtori i zyrës së Bankës Botërore në Maqedoni dhe Kosovë, Masimilijano Paoluçi.