BE-së i duhet edhe pak kohë për një tjetër raund sanksionesh ndaj Rusisë

Bashkimi Evropian do të nisë paketën e gjashtë të sanksioneve kundër Rusisë brenda pak ditësh, sipas ministrit të Jashtëm të Austrisë, Alexander Schallenberg.
Schallenberg ka thënë se ishte “i sigurt” se shfaqja e fundit e unitetit të bllokut me Ukrainën do të ishte gati për të shkuar pas “diskutimeve” të nevojshme.
Lëvizja është e nevojshme, shtoi ai, sepse “Rusia po na shikon”.
Jean Asselborn, ministri i jashtëm i Luksemburgut, dukej më pak i sigurt për kohën, duke thënë se zyrtarëve të BE-së u duhej më shumë kohë për të arritur një marrëveshje që funksiononte për të gjithë.
Por pranoi: “Nuk ka vërtet asnjë justifikim për të mos përfunduar paketën.”
BE, Britania e Madhe dhe SHBA kanë vendosur tashmë një sërë sanksionesh ekonomike dhe diplomatike ndaj Moskës./21Media

Back to top button