Presidenti Joe Biden shprehu mbështetjen për një armëpushim të hënën ndërsa intensifikimi i dhunës midis Izraelit dhe militantëve të Hamasit në Gaza hyri në një javë të dytë.

Gjatë një telefonate me Kryeministrin izraelit Benjamin Netanyahu, Biden “shprehu mbështetjen e tij për një armëpushim dhe diskutoi angazhimin e SHBA me Egjiptin dhe partnerë të tjerë drejt këtij qëllimi”, thuhet në një kumtesë
i Shtëpisë së Bardhë.
Ishte hera e parë që Shtëpia e Bardhë zyrtarisht përmendte një armëpushim në përpjekjet e saj të vazhdueshme për të përmbajtur situatën. Megjithatë, gjuha u ndal në një kërkesë të plotë për një ndërprerje të dhunës, diçka që disa demokratë kanë qenë duke bërë presion Biden për të bërë.
Në vend të kësaj, sugjeroi që Biden po kërkonte një mënyrë diplomatike për t’i dhënë fund konfliktit duke inkurajuar ndaljen e luftimeve pa kërkuar në mënyrë të qartë që Izraeli të qëndronte poshtë.
Një zyrtar i lartë i administratës i tha CNN se Biden ende nuk po kërkon në mënyrë të qartë një armëpushim të mundshëm./E.D-21 Media