Biletat për Lojërat Olimpike nuk do t’i shiten publikut për shkak të Covid-19

2 min read

Biletat për Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike Dimërore të ardhshme në Pekin nuk do t’i shiten publikut të gjerë për shkak të Covid-19, në vend të kësaj do të shpërndahen nga autoritetet, njoftoi të hënën Komiteti Organizativ i Lojërave Olimpike Dimërore të Pekinit.

“Për sa i përket situatës së zymtë dhe komplekse të parandalimit dhe kontrollit të epidemisë dhe për të mbrojtur shëndetin dhe sigurinë e personelit dhe spektatorëve olimpikë, ne kemi vendosur të ndryshojmë planin origjinal të shitjes së biletave publik. Grupet e spektatorëve do të ftohen në terren gjatë gjithë Lojërave dhe do t’u kërkohet të “përputhen rreptësisht me kërkesat e parandalimit dhe kontrollit të Covid-19 përpara, gjatë dhe pas shikimit të Lojërave”, ka bërë të ditur Komiteti.

Njoftimi vjen pasi Pekini raportoi rastin e tij të parë të variantit shumë të transmetueshëm Omicron më 15 janar.

Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit do të fillojnë më 4 shkurt, përpara se të fillojnë Lojërat Dimërore Paralimpike më 4 Mars.

Organizatorët synojnë të mbajnë Pekin 2022 në një sistem të mbyllur i cili do të jetë i aksesueshëm vetëm për pjesëmarrësit e Lojërave – një plan që ka mbetur në fuqi mes përhapjes së shpejtë të variantit Omicron, transmeton rtv21.tv

Siç përshkruhet në një libër lojërash të botuar në dhjetor, sistemi i mbyllur do të përfshijë vendet, hotelet zyrtare dhe shërbimin e transportit të vetë ngjarjes.

Pjesëmarrësit e vaksinuar plotësisht do të mund të hyjnë në lakun e mbyllur pa u karantinuar, ndërsa ata që nuk janë të vaksinuar do të duhet të karantinohen për 21 ditë pas mbërritjes në Pekin.

Përjashtimet mjekësore, të konsideruara rast pas rasti, mund t’u jepen atyre që janë të pavaksinuar. Disa vende, si SHBA dhe Kanada, kanë mandatuar që të gjithë anëtarët e ekipit të vaksinohen.

Gjatë Lojërave, pjesëmarrësit do t’i nënshtrohen monitorimit dhe testimit të përditshëm shëndetësor dhe nuk do të kenë asnjë kontakt me publikun e gjerë.

Kthimi i një testi pozitiv të konfirmuar do të thotë që pjesëmarrësit nuk mund të konkurrojnë ose të vazhdojnë rolin e tyre në Lojëra; ata që janë simptomatikë do të qëndrojnë në një spital të caktuar për trajtim, ndërsa ata që janë asimptomatikë do të transferohen në një institucion izolimi./21Media