Bitcoin arriti në vlerën 50,000 dollarë të martën.

Monedha dixhitale arriti një rekord 50,602.53 dollarë përpara se të tërhiqej disi. Bitcoin është akoma në rritje me rreth 2% gjatë 24 orëve të fundit dhe gati 260% që nga fillimi i nëntorit, përcjell portali rtv21.tv

Investitorët kanë dërguar në rritje të çmimit të bitcoin gjatë pandemisë ndërsa Rezerva Federale uli normat e interesit në afërsisht zero në mars 2020 (dhe pret t’i mbajë ato për disa vjet më shumë), duke dobësuar rëndë dollarin amerikan.

Kjo e bën bitcoin, krahasimisht, një monedhë tërheqëse. Ekziston një kufi i caktuar për numrin e bitcoin në planet dhe investitorët besojnë se sapo të mbarojë furnizimi, vlera e monedhës dixhitale mund të rritet.

Ndërsa bitcoin rritet në nivelet më të larta të të gjitha kohërave, investitorë të mëdhenj me markë po e grumbullojnë atë, dhe kompani të mëdha të konsumit po e përqafojnë atë, duke nxitur më tej vlerësimin e ngritur të Bitcoin./21Media