BE-ja ka bllokuar formimin e bursës së Londrës dhe Gjermanisë

BE-ja ka bllokuar formimin e bursës së Londrës dhe Gjermanisë

Bashkimi Evropian të mërkurën ka bllokuar bashkimin e grupit të bursës së Londrës (LSE) dhe bursës gjermane Deutsche, pasi me këtë, siç thuhet, do të kërcënohej konkurrenca.

Pesë tentimet e kompanisë me qëllim të formimit të bursës më të madh evropiane, sipas Komisionit Evropian, do të rezultonte me monopol në tregje, të cilat merren me kliring, transmeton agjencia Reuters.