Bolivi: Anulohen festimet në disa qytete

Kryeqytetet e Bolivisë kanë anuluar të gjitha aktivitetet publike të Vitit të Ri pasi vendi regjistroi një rekord 4,939 raste të reja me Covid-19, numri më i lartë në një ditë të vetme në vend që nga fillimi i pandemisë.
“Pandemia po përshkallëzohet dhe jeta është më mirë në radhë të parë për të qenë të sigurt se sa për të ardhur keq më vonë”, tha Ivan Arias, kryebashkiaku i La Paz.
Lloji Omicron nuk është zbuluar ende në Bolivi, por autoritetet shëndetësore kanë thënë se kërcimi i njerëzve të infektuar mund të jetë i rrezikshëm veçmas oer te pavaksinuarit./E.D-21Media

Back to top button