Borxhi publik 84 miliardë euro

Borxhi publik i Hungarisë për vitin 2016 ka arritur shumën e 84 miliardë eurove

Sipas të dhënave më të reja të bankës qendrore hungareze, borxhi publik i Hungarisë në fund të vitit të kaluar ishte 84 miliardë euro, përkatësisht 74,1 përqind të bruto prodhimit vendor.

Sipas agjencisë së lajmeve hungareze MTI, deficit buxhetor i vendit për vitin e kaluar “peshon”  609,7 miliardë forinta (1,97 miliard euro) dhe është më i lartë për 82,2 miliardë forinta krahasuar me vitin paraprak.

Back to top button