Çfarë tregojnë aknet në këto pjesë të trupit

Aknet vërtet mund të përcaktojnë se çfarë ka ndodhur me trupin tuaj dhe çfarë problemesh shëndetësore mund të keni. Por në shumicën e rasteve, e gjitha shkaktohet nga çështje shumë të thjeshta të stilit të jetesës që lehtë mund të ndryshohen menjëherë. 
Gjëja që duhet bërë është të kuptojmë se çfarë shkaktoi një puçërr tjetër dhe çfarë mund të bëjmë sot për të parandaluar shfaqjen e saj në të ardhmen.
Aknet rreth gojës suaj mund të shfaqen nëse lëkura në këtë zonë është e irrituar ose preket shpesh, si p.sh. nga një celular ose disa objekte të tjera si rripat e helmetës ose instrumentet muzikore. Shkak mund të jenë edhe kozmetikë dhe produkte të ndryshme për fytyrën.

Aknet e hundës mund të shkaktohen nga dieta, stresi dhe medikamente të caktuara. Ndonjëherë mund të jetë një shenjë e problemeve më serioze themelore shëndetësore.
Në ballë, faktori domethënës këtu është i njëjti – një rritje në prodhimin e vajit në lëkurën tuaj. Por ndonjëherë, është e vështirë të kuptosh pse ndodh. Sidomos nëse nuk merrni medikamente të caktuara dhe nuk janë hormone apo stres. Është interesante të dihet se flokët tanë mund të jenë burim i akneve në ballë.

Nëse mendoni se aknet, në përgjithësi, mund të jenë hormonale, ka një lajm të mirë për ju: nuk është gjithçka kështu. Kur nivelet e caktuara të hormoneve ndryshojnë, kjo mund të çojë në rritje të androgjeneve – faktori i zakonshëm që kontribuon në aknet e të rriturve. Por ka disa zona që janë tregues të vërtetë të luhatjeve hormonale, dhe ato përfshijnë nofullat dhe qafën tonë./21Media

Back to top button