Çka na qenka ky “mini -shengeni”? (Video)

1 min read

Xhambazi: Mini-shengeni dhe tregu i përbashkët ekonomik i procesit të Berlinit kanë mekanizma të njëjtë.-Emini: Edhe vendet e rajonit kanë hezituar për mënyrën e zbatimit të mini-shengenit

Instituti Demokraci për zhvillim ka publikuar analizën mbi nismën e Mini-shengenit Ballkanik dhe bashkëpunimin rajonal, hulumtim përmes së cilit tregojnë se sa kanë njohuri qytetarët e Kosovës për këtë iniciativë që nisi në vitin 2019-të. Nga hulumtimi i publikuar del se 18 përqind e qytetarëve kanë deklaruar se janë të informuar rreth kësaj nisme, derisa vetëm 17 përqind e të anketuarve e kanë konsideruar të dobishëm Mini-shengenin Ballkanik./21Media