Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka në konferencën e parë pas mbylljes së vendvotimeve tha se qytearët Kosovës ka treguar dhanë shembull të një kulture të lartë demokratike .

Ajo tutje ka kinkruajuar këshillat e vendvotimeve që të zbatojnë të gjitha procedruat e numërimit në mënyrë që të zbatohet vullneti i qytetarëve.

Tutje ajo ka falënderuar policinë dhe prokurinë e shtetit për punën e tyre.

Kujtojmë se pjesëmarra në zgjedhjet e parakohshme ishte mbi 47%, kjo u prit mirë edhe nga Abmbasada e Amerikës në Kosovë, duke e quajtur inkurajuese./21Media