Deputetët e opozitës kërkojnë që të gjendet mundësi të mos mbyllen “Trepça” e “Ferronikeli”

Deputetët e opozitës sot kanë ngritur çështjen e krizës energjetike dhe vendimin e fundit të Gjykatës Themelore për kompensimin e rrymës së shpenzuar në veri të vendit.

Kryetari i Komisionit Ferat Shala dhe anëtari tjetër i komisionit Pal Lekaj kanë kërkuar nga Qeveria të gjej mënyrë dhe mundësi që për gjigandët e mëdha, kompanitë Trepça dhe Ferronikeli të ndërmarrë masa që mos të mbyllen dhe humbin fabrika që mbyllen nga 1 mijë vende të punës.
“Nëse kështu vazhdon ky trend i çmimit të lartë të energjisë, as një kompani në vend nuk ka me mundur me përballu këtë krizë”, Shala.
Ai ka thënë se për këtë përgjegjësi mbetet e dy ministrive, asaj të MINT dhe të Ekonomisë.
Deputeti nga VV Armend Muja ka thënë se deri tash në Kosovë nuk ka krizë energjetike, përveç në rajon.
Komisioni në mbledhjen e sotme nuk ka mbështetur raportin vjetor të Zyrës së Rregullatorit për Energji – ZRRE, për vitin 2020.
Komisioni ka shpallur e konkursin dhe formimi i Panelit intervistues për zgjedhjen e Zëvendësdrejtorit të Autoritetit Rregullativ për Shërbimet e Ujit (ARRU).
Back to top button