​Destinacionet më të kërkuara për pushime këtë vit, Shqipëria pjesë e listës

Ardhja e shumëpritur e diellit në ditët e fundit mund t’ju ketë bërë të mendoni më herët për verën.

Amsterdami është destinacioni më i kërkuar për pushime për Mbretërinë e Bashkuar (MB), sipas një studimi nga Desert Safari Dubai Tours.

Kompania shikoi të dhënat e kërkimit në Google gjatë 12 muajve të fundit për të gjetur se cilat destinacione pushimesh ishin më të njohura në MB, duke përdorur terma të tillë si “pushime për në”, “fluturime për” dhe “udhëtime drejt”.

Rreth 57.507 kërkime u kryen çdo muaj për udhëtime në Amsterdam.

I dyti më i kërkuar ishte Dubai, me një mesatare prej 52.544 kërkimesh mujore.

Këtu është pjesa tjetër e listës…

Nju Jork – 51.169

Paris – 43.326

Tenerife – 43.305

Barcelona – 41.664

Dublin – 38.801

Gran Canaria – 33.907

Milano – 28.549

Stamboll – 28.097

Ndërkohë, të dhënat nga faqja e prenotimit të pushimeve Expedia sugjerojnë se britanikët po ndjekin diellin gjatë verës.

Të dhënat e destinacionit në trend tregojnë një rritje prej 50% në kërkimet për Greqinë kontinentale – ndërsa ishujt e saj Santorini dhe Korfuzi mbeten të njohura.

Kërkimet janë rritur gjithashtu me 50% për Shqipërinë, e cila ka parë një rritje të interesit për shkak të mediave sociale.

Back to top button