Dyshime: Shkollat po i fshehin rastet e dhunës?


Shala: Dy mijë raste të dhunës ndaj grave, 500 ndaj meshkujve
Zëvendësministrja e Drejtësisë, Nita Shala para anëtarëve të Komisionit për të Drejtat e Njeriut deklaroi se janë dy mijë raste të dhunës ndaj grave dhe 500 raste të tjera të raportuara ndaj burrave. Në Komisionin për të Drejtat e Njeriut raportoi për dhunën në shkolla edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. Tha se, në Ministrinë e Arsimit janë raportuar vetëm 20 raste të dhunës në shkolla gjatë vitit 2021-2022, por në Policinë e Kosovës janë raportuar 200 raste. (Teksti-Albulena Nuha, kamera-Berat Bahtiri)./21Media

Back to top button