Eurodeputeti Sole: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe e ligjshme

1 min read

Deputetit i Parlamentit Evropian, katalonasi, Jordi Sole ka thënë se pavarësia e e Kosovës është e pathyeshme.

Ai këto deklarata i ka bërë gjatë fjalimit të tij për Kosovën në Parlamentin Evropian.

Fjalmin e tij e ka shpërndarë përmes një postimi në Twitter ku ka kritkuar Spanjën për mosnjohjen e Kosovës.

“Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, e ligjshme dhe demokratike. Mosnjohja nga Spanja është një reflektim i frikës për të krijuar precedentë në lidhje me mënyrat për t’u bërë shtet. Pengimi i perspektivës evropiane të Kosovës është egoiste dhe na dobëson ne si Bashkim Evropian”, ka shkruar Sole.

Parlamenti Evropian do të votojë raportet për Kosovën, Serbinë dhe Bosnjë e Hercegovinën, që ishin miratuar para një muaji në Komisionin e Politikës së Jashtme./21Media