Eurovision Song Contest do të mbahet edhe në këtë shtet

EBU ka njoftuar për planet për të zgjeruar markën Eurovision Song Contest në Amerikën Latine.
Eurovision Song Contest Latin America do të prodhohet nga Christer Bjorkman, Anders Lenhoff, Ola Melzig, Peter Settman dhe Greg Lipstone, producentet e American Song Contest dhe Eurovision Song Contest Canada.
Eurovision Song Contest 2022 gjeneroi më shumë se 75 milionë shikues unikë në Youtube në të gjithë përmbajtjen në 232 territore në mbarë botën, me vendet e Amerikës Latine ndër tregjet me performancën më të mirë për vendet jo-pjesëmarrëse.
Eurovision Song Contest Latin America shënon zhvillimin më të fundit në zgjerimin global të Eurovision Song Contest pasi njëkohësisht lartëson trashëgiminë e markës duke ruajtur përfaqësimin kulturor lokal.
Eurovision Song Contest Canada, bashkëprodhuar me partnerin Insight Productions (një kompani Boat Rocker), do të debutojë në vitin 2023.
“Pas fillimit të Konkursit Amerikan të Këngës, dhe me planet në vazhdim për Eurovision Song Contest Kanada vitin e ardhshëm, Unioni Evropian i Transmetuesve është i emocionuar që tani po punon me Voxovation për të sjellë magjinë e Eurovision Song Contest në Amerikën Latine. Formati unik i Eurovizionit gjen fansa të rinj anembanë globit çdo vit dhe ne mezi presim të zgjerojmë markën në këtë pjesë jashtëzakonisht të larmishme të botës”, ka thënë mbikëqyrësi Ekzekutiv i Konkursit të Këngës së Eurovizionit, Martin Österdahl.
Eurovisioni, i organizuar nga EBU, është ngjarja më e madhe në botë e muzikës live, me mbi 180 milionë njerëz që akordohen nëpër kanale lineare dhe digjitale në vitin 2022.
Gjatë finales së madhe, audienca ndan në 40 tregje në mënyrë rutinore dyfishin e shikueshmërisë në primetime në rrjetet pjesëmarrëse dhe midis audiencave 15 deri në 34 vjeç, shikueshmëria është katërfishuar./21Media

Back to top button