Ulja e ndotjes përkon me një rënie rekord të aktivitetit të fabrikave në Kinë

Ulja e ndotjes përkon me një rënie rekord të aktivitetit të fabrikave në Kinë

Imazhet satelitore tregojnë një rënie drastike të niveleve të ndotjes në Kinë që ishte “të paktën pjesërisht” e shkaktuar nga një rënie në aktivitetin ekonomik si pasojë e koronavirusit, njofton NASA.

Hartat e NASA tregojnë se niveli i dyoksidit të azotit është më i ulët këtë vit në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, raporton BBC.

Ulja e ndotjes përkon me një rënie rekord të aktivitetit të fabrikave në Kinë pasi prodhuesit mbyllën operacionet për të parandaluar përhapjen e virusit.

Shkencëtarët e NASA thonë se një ulje në nivelet e dyoksidit të azotit që shkakton automjete motorike dhe bimë industriale u vërejt së pari në Wuhan, një pikë e nxehtë e virusit, por më pas u përhap në pjesën tjetër të vendit.

NASA vëren se zvogëlimi i ndotjes së ajrit përkon me kufizimet e vendosura në transport dhe aktivitetet e biznesit pasi miliona njerëz janë në karantinë.