Gjermania i vendos kufi çmimit të gazit dhe energjisë elektrike

Kancelari gjerman, Olaf Scholz ka njoftuar se qeveria gjermane ka miratuar kufirin e planifikuar për çmimet e gazit dhe energjisë elektrike përmes një procesi të përshpejtuar.

Këtë e bëri të ditur Scholzi gjatë vizitës së kryeministres franceze Elisabeth Borne në Berlin.

Gjatë qëndrimit të saj, të dy vendet nënshkruan një deklaratë të përbashkët për forcimin e angazhimit për stabilitetin energjetik.

“Ne duhet të shkojmë më tej dhe të kufizojmë rritjen e çmimeve të gazit dhe të reformojmë tregun e energjisë elektrike që do t’i lejojë klientët të paguajnë përgjithmonë çmime që janë në përputhje me kostot e prodhimit”, ka thënë Borne.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button