Gjykata në Hagë me seancë për çështjet e Rusisë dhe Ukrainës

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë do të mbajë sot seancë dëgjimore për kundërshtimet paraprake të ngritura nga Rusia në çështjen e ngritur nga Ukraina.

Ukraina po kërkon të vërtetojë se pretendimet e Rusisë për gjenocid kundër Ukrainës në rajonet e Luhansk dhe Donetsk janë të rreme, dhe për këtë arsye Rusia nuk mund të pretendojë ligjërisht se po ndërhyn për të parandaluar ose ndëshkuar Ukrainën për akte të tilla.

Ukraina gjithashtu akuzon Rusinë për planifikimin e akteve të gjenocidit në Ukrainë.

Back to top button