Gjysma e Argjentinës në terr, zjarri shkatërroi rrjetin elektrik

Më shumë se gjysma e Argjentinës ka mbetur pa energji pasi një zjarr preku rrjetin kombëtar të energjisë elektrike.
Kryeqyteti Buenos Aires, qytete të tjera të mëdha dhe zona të mëdha të fshatit janë prekur tërësisht ose pjesërisht.
Zjarri raportohet se filloi në fusha të hapura, duke prekur linjat thelbësore të energjisë në zonën bregdetare dhe duke vënë jashtë linje një central bërthamor, shkruan BBC, përcjell portali rtv21.tv
Energjia vjen në mes të një vale të nxehtit dhe thatësirës në Argjentinë.
Me kombin e Amerikës së Jugut ende në muajt e verës, temperaturat janë vazhdimisht mbi 35C në disa pjesë të vendit.
Kushtet e rrëmbyeshme të shoqëruara me ndërprerjen e energjisë elektrike kanë ndërprerë jetën e përditshme në disa rajone, me mësime të pezulluara dhe biznese të mbyllura. Shumë prej tyre gjithashtu duhet të qëndrojnë pa ajër të kondicionuar ose frigorifer.
Qytetet e mëdha janë prekur më keq, me rreth 150,000 njerëz ende pa energji elektrike në Zonën Metropolitane të Buenos Aires.
Ministria e Energjisë ka thënë se është e sigurt për rikthimin e energjisë së shpejti.
Ndërprerjet e energjisë elektrike nuk janë të rralla në vend. Në vitin 2019, një dështim masiv elektrik la në errësirë dhjetëra miliona njerëz në Argjentinë si dhe në Uruguain fqinj.
Dhe në vitin 2020, qindra mijëra shtëpi u zhytën në errësirë në Buenos Aires .

Back to top button