Google njofton mbylljen e një prej aplikacioneve të saj më të përdorura

Që nga viti 2017, aplikacioni Grasshopper është bërë një nga mjetet më të dobishme kur bëhet fjalë për mësimin e programimit, deri në arritjen e gjithsej 1.6 milionë shkarkime.

Grasshopper lejon krijimin e minigames dhe eksperimenteve të ndryshme ndërvepruese, të cilat fokusohen në bazat e programimit JavaScript. Sipas portalit Andro4All , përdoruesit gjithashtu mund të gërmojnë në krijimin e faqeve në internet me HTML dhe CSS, përcjell rtv21.tv

Megjithatë, në një forum zyrtar të Google (kompania që është përgjegjëse për zhvillimin e platformës), u njoftua se projekti do të mbyllë dyert në të ardhmen e afërt. Arsyeja e këtij vendimi është për shkak të uljes së kostos dhe ridrejtimit të burimeve të kompanisë.

“Kur Grasshopper u lançua në vitin 2017, ai ndihmoi në vendosjen e një standardi të ri për mësimdhënien dhe mësimin e kodimit në një pajisje celulare. Ndonëse na vjen keq të njoftojmë se aplikacioni Grasshopper do të mbyllet këtë vit, ne jemi të frymëzuar të shohim shumë aplikacione cilësore që shfaqen që e çojnë këtë përvojë edhe më tej, duke ofruar një gamë të gjerë opsionesh për zhvilluesit aspirantë, “thuhet në një deklaratë nga Google.

Megjithatë, përdoruesit që ende e kanë aplikacionin në pajisjet e tyre celulare nuk do të mund të regjistrohen që nga 15 qershori i këtij viti. Ata do të jenë në gjendje të shkarkojnë një kopje të progresit dhe cilësimet përkatëse të aplikacionit .

Sa i përket versionit të saj në internet, përdoruesit do të kenë mundësinë të shkarkojnë certifikatat që garantojnë përfundimin e kurseve përkatëse.

Vlen të theksohet se Google, në muajt e fundit të vitit 2022, filloi të mbyllë projekte të ndryshme. Ai gjithashtu konfirmoi reduktimin e shkurtimeve në disa prej departamenteve të tij gjatë viteve. Google Stadia gjithashtu do të mbyllë shërbimet e saj cloud, të cilat synojnë kompanitë e palëve të treta./21Media

Back to top button